Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

Adventi koncert

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Adventi koncert

A Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karának hagyományos  adventi hangversenyére december 4-én, hétfőn 16 órától került sor a kar  dísztermében. A koncert első részében Kovácsné Kaczur Andrea harmadik évfolyamos, levelezős tanítószakos hallgató zongorázott.  
A továbbiakban európai népdalok szólaltak meg elsősorban a kar tanító szakos hallgatóinak és a táncház kurzus hallgatóinak részvételével.

A hangversenyt a közösen énekelt, Oh, how lovely is the evening… kezdetű dal zárta, melyet a résztvevők ügyesen kánonban is elénekeltek Kovácsné Kaczur Andrea zongorakíséretével. Az adventi hangversenyt a kar oktatói, Dr. Buzás Zsuzsa és Szabó Gabriella szervezték.

A Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karának hagyományos  adventi hangversenyére december 4-én, hétfőn 16 órától került sor a kar  dísztermében. A koncert első részében Kovácsné Kaczur Andrea harmadik évfolyamos, levelezős tanítószakos hallgató zongorázott.  Andrea a szegedi zeneművészeti szakközépiskola zongora szakos növendéke volt korábban, jelenleg ének-zene műveltségterületes hallgató. A hangversenyen az általa választott zeneműveket szeretettel és humorral átszőve maga konferálta be, ezáltal is megerősítette az esemény családias hangulatát. A felhangzott darabok a zenetörténet meghatározó korszakait ívelték át, Bach, Mozart, Mendelssohn, Chopin és Bartók kompozíciók csendültek fel. Andrea a műveket kifogástalan zeneiséggel és virtuozitással mutatta be, végig lekötötte a közönség figyelmét.A továbbiakban európai népdalok szólaltak meg elsősorban a kar tanító szakos hallgatóinak és a táncház kurzus hallgatóinak részvételével, ugyanakkor a szép létszámban jelenlevő közönség valamennyi tagja bekapcsolódott a közös éneklésbe. A két magyar karácsonyi népdalt; Karácsonynak éjszakáján… és a Betlehem, Betlehem… kezdetű dalokat az egyik legismertebb német dallam, a Stille Nacht (Csendes éj) követte.  A népszerű dal eredetileg is német szövegét Josef Mohr osztrák pap írta, dallamát Franz Gruber komponálta 1818-ban, érdekes módon gitárkísérettel.

A hangversenyt a közösen énekelt, Oh, how lovely is the evening… kezdetű dal zárta, melyet a résztvevők ügyesen kánonban is elénekeltek Kovácsné Kaczur Andrea zongorakíséretével. Az adventi hangversenyt a kar oktatói, Dr. Buzás Zsuzsa és Szabó Gabriella szervezték.

Partnereink