Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

Általános iskola alsó osztályaiban használható app fejlesztésében vett részt oktatónk

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A MTA egy digitális tananyagokat, rendszereket tartalmazó gyűjteményt állított össze a tanári munka segítése érdekében a Tantárgy-pedagógiai Kutatási Program 19 csoportjának eddigi, ebben a helyzetben felhasználható eredményeiből.

Az MTA-SZTE Ének-Zene Szakmódszertani Kutatócsoport  (melynek tagja Dr. Csontosné Dr. Buzás Zsuzsa) által fejlesztett Zenesziget applikáció tableten, okostelefonon és asztali számítógépen is futtatható, elsősorban az alsó tagozatos ének-zene oktatás számára ajánlott alkalmazás. Zenei ismeretek és zenei képességek elsajátítását elősegítő, részben a zenei kreativitást is támogató játékos feladatokat tartalmazó alkalmazás karaoke funkciójának segítségével a tanulók önállóan, zenei kísérettel énekelhetnek a tananyaghoz kapcsolódó dalokat. 

A feladatok elvégzésének sikerességéről azonnali visszajelzést lehet kapni. Így az ének-zene órák akár a pedagógussal való online kapcsolattartás nélkül is megvalósíthatók. Az alkalmazás itt elérhető: http://www.zenesziget.eu/

A kutatócsoport idén hatodik alkalommal rendezi meg a Digitális Zenepedagógiai konferenciát a Kaposvári Egyetemen, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak! 

Partnereink