Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

ARTMEDIA AKTUALITÁSOK

A PAE Pedagógusképző Kar művészeti élete

Köszöntjük a PAE Pedagógusképző Kar művészeti és művészetpedagógiai életét bemutató oldalon. 
A szövegi tartalom helyett beszéljenek rólunk az alábbi képek, hang- és videofelvételek.

AKTUALITÁSOK

GITÁR KONCERT

ARTMEDIA AKTUALITÁSOK Létrehozva: 2016.10.19 22:41 módosítva: 2016.10.19 22:44 Készítette : Hernyák Gábor

Sok szeretettel hívunk Benneteket a Művészeti és Testnevelési Intézet által szervezett gitár koncertre. A koncerten közreműködik: Huszár Gergely a Szegedi Király-König Péter Zeneiskola művésztanára. 
Közreműködnek a KF TFK főiskola hallgatói 
A gitár koncert időpontja: 2014. ápr. 2. 16.00 
Helyszín: 711-es terem 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A koncert plakátja 

Tovább

SZÁVAI GÉZA A TANÍTÓKÉPZŐN

ARTMEDIA AKTUALITÁSOK Létrehozva: 2016.10.19 22:11 módosítva: 2016.10.19 22:47 Készítette : Hernyák Gábor

SZÁVAI GÉZA A TANÍTÓKÉPZŐNFebruár 25-én, kedden délután a Művészeti Műhely szervezésében vendégünk volt Szávai Géza Déry Tibor-díjas író, aki a hallgatókkal és oktatókkal telt teremben előbb nemzetközi sikert aratott két regényéről, az Aletta bárkájáról és a Székely Jeruzsálemről beszélt, rámutatva, hogy erdélyiként, és székely emberként legfontosabb hívatásának a különböző vallású és kultúrájú emberek sikeres együttélésének megvalósulásáért küzd írásaival (Ezért a tevékenységéért egyébként nemrég vehette át Genfben a Pro Transilvania Bilingua Alapítvány kitüntető elismerését.) 
Aztán rátért másik nagy szenvedélyére: a gyermekek iránt érzett szeretetére, az értük érzett felelősségre. Egyébként is, mint mondta „Mindannyian egyformán gyermek-származásúak vagyunk.” Beszélt az általa alapított Pont kiadó, és folyóiratuk, Fordulópont tevékenységéről, céljairól, Majd valóban elővarázsolta jókedvre derített hallgatóságából a gyereket, és rávette őket, hogy rajzoljanak neki. A rajzokért pedig számolatlanul osztogatta a dicséretet és az ajándékkönyveket. 
Nemcsak szavaival, de egyéniségével, tetteivel is jó példát mutatott a meghallgatására összegyűlt jelenlegi és leendő pedagógusoknak. Köszönjük, Szávai Géza!      Képek az estről

(Dr. Bárdos József)

Tovább

Partnereink