Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

Brunszvik Teréz díjat kapott a Gyakorló Óvoda pedagógusa

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

védés

 

A Brunszvik Teréz-díj az oktatási miniszter által adományozható egyik legmagasabb szakmai elismerés, amely kiemelkedő óvodapedagógiai munkáért, valamint az óvodapedagógus képzésben kiemelkedő munkát végző oktatók elismerésére adományozható.

Az idei díjazottak egyike Dudásné Szécsény Erika óvodapedagógus, köznevelési szakértő, a Pedagógusképző Kar Gyakorló Óvodájának óvodapedagógusa

 

 

Dudásné Szécsény Erika a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar Gyakorló Óvodájában dolgozik 1996 óta.

Pályáját tanítóként kezdte, de az élete úgy hozta, hogy az óvodás korosztály szépsége jobban elvarázsolta, és nyugdíjba is óvodai csoportjából készül 2018-ban. 2002-ben szakvizsgát tett óvodai szakértő területen, és számos óvoda pedagógusainak segített helyi program kidolgozásában. Sok éven keresztül látogatta a környékbeli települések óvodáit, ahol szakmai előadásokat tartott, minőségbiztosítási feladatokban is tanácsokat adott. Az Oktatási Hivatal felkérésére a mai napig számos szakmai rendezvény résztvevője, előadója.

Munkáját mindig nagy precizitással végezte, és magas fokú szakmaiság jellemezte. Az óvodapedagógusi munkája mellett párhuzamosan számos olyan tevékenységben vett részt, amelyek az óvodapedagógusok munkáját segítik ma is.

Kecskeméten 1959-ben indult meg a felsőfokú óvónőképzés. A Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karának és elődintézményeinek (Kecskeméti Tanítóképző Főiskola, Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Kar) célkitűzései szerint az elméleti tudás közvetítése és a gyakorlati képzés ugyanolyan hangsúlyos kell, hogy legyen. Dudásné Szécsény Erika 1996 óta vesz részt a nappali tagozatos óvodapedagogus szakos hallgatók gyakorlati képzésében. A gyakorlati képzés követelményrendszerének kialakításában, és nemrég megújításában is nagy feladatot vállalt. A gyakorlati képzésben eltöltött 22 éve alatt sok száz hallgatónak adta át szaktudását, a szakma szeretetét.

Neve sok óvodapedagógiában jártas szakember és óvodapedagógus körében máshonnan is ismerős, hiszen társszerzője az Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez című dokumentumnak, amely minden minősítésben részt vevő pedagógus számára segítséget nyújt. A Pedagógusképző Kar hallgatói ennek köszönhetően első kézből kaphatnak tájékoztatást a diplomaszerzés után rájuk váró kihívásokról és a minősítési rendszerről.

Pályája során mindig szem előtt tartotta a gyermekek mindenekfelett álló érdekeit, és közvetlen kapcsolatot ápolt a szülőkkel is. Intézményén belül részt vett számos innováció kidolgozásában, és mindig fontosnak tartotta azt, hogy kollégáival megossza szakmai tudását, legyen szó gyakornok segítéséről, minősítő vizsgára vagy minősítő eljárásra való felkészítésről. Intézményi dokumentumok kidolgozásában önzetlen segítőkészségével és mindig naprakész tudásával segíti kollégái munkáját.

 

 

 

Partnereink