Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

DÉKÁNI KÖSZÖNTŐ

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Kedves Érdeklődő!Fülöp Tamás

 

Szeretettel köszöntöm a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karának honlapján!

Az immár egy évszázados múlttal rendelkező kecskeméti pedagógusképzést a hagyományok tisztelete és a folyamatos megújulás képessége egyszerre jellemzi. Jogelőd intézményünk több mint ötven éve képez az óvodai nevelés, illetve az általános iskolai oktatás számára pedagógusokat, karunk képzési kínálatában, kutatási tevékenységében a kisgyermekek és fiatalok oktatásával, nevelésével kapcsolatos szakmai és tudományos tevékenységek széles spektruma megtalálható. 

A Pedagógusképző Karnak otthont adó, impozáns épületegyüttes a dinamikusan fejlődő Kecskemét központjában található. Felújított épületeivel, modern oktatási infrastruktúrájával – tantermeivel, szakmai laborjaival, csillagvizsgálójával és gondozott parkosított belső udvarával – karunk vonzó és korszerű környezetet biztosít a humántudományok művelése, a tanulmányok, a kutatások, illetve a szabadidős tevékenységek számára egyaránt.

A társadalmi és munkaerő-piaci elvárásoknak megfelelően megújított, színvonalas és gyakorlatorientált képzéseink sorában ugyancsak megtalálható a csecsemő- és kisgyermeknevelő, az óvodapedagógus, a tanító alapszakok, valamint a legutóbb akkreditált közösségszervezés alapképzési szak.

A magas színvonalú gyakorlati képzés szakmai hátterét az egyetem gyakorló iskolája és óvodája, valamint kiterjedt szakmai kapcsolatrendszerünk biztosítja.

Az elmúlt évek során karunkon mind hangsúlyosabb szerephez jutott a felnőttképzés és a pedagógustovábbképzés is. Képzési kínálatunkban vannak 4 féléves, pedagógus szakvizsgára felkészítő és szakvizsgával záruló szakirányú továbbképzések, műveltségterületi képzések, valamint rövidebb időtartamú pedagógus továbbképzések is.

A kar elkötelezett és felkészült oktatói, munkatársai mindent megtesznek azért, hogy az itt képesítést szerzett hallgatók a megfelelő kompetenciákkal, a legmodernebb tudással birtokukban léphessenek majd a munka világába, és tölthessék be felelősségteljes hivatásukat.

Munkatársaink széleskörű és országosan is elismert tudományos-kutatási tevékenysége megfelelő szakmai hátteret biztosít oktatási tevékenységünkhöz, míg a tudományos minősítéssel rendelkező kollégák magas aránya képzéseink minőségéhez nyújt garanciát. Nemzetközi kapcsolataink mind az oktatók, mind a hallgatók számára lehetőséget biztosítanak a folyamatos fejlődésre, a szakmai megújulásra. A Pedagógusképző Kar egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező, modern szakkönyvtára pedig az oktatási és tudományos tevékenység fontos támogatója.

Tudományos rendezvényeink, hangversenyeink, képzőművészeti eseményeink a szakma képviselői és a szélesebb közvélemény számára is nyitottak; szakmai, tudományos-ismeretterjesztő programjaink révén a társintézményekkel, az egyetemnek otthont adó megyeszékhelyekkel, az Alföld településeivel való kapcsolatunk erősítésére törekszünk.

Nappali tagozaton és levelező képzésben tanuló hallgatóink számára az egyéni képességek kibontakoztatásának, a tehetséggondozásnak számos formája biztosított. Az idegen nyelvek iránt érdeklődők több világnyelv közül is választhatnak, sőt, műveltségterületi képzés keretében felsőfokú nyelvvizsgának megfelelő képesítést is szerezhetnek. Azok pedig, akik fogékonyak a zene, a képzőművészet vagy a sport iránt, az ének-zene, a vizuális nevelés vagy a testnevelés műveltségterületi képzés keretében bontakoztathatják ki tehetségüket. A Karon nagy hagyományokkal és országosan is kiemelkedő eredményekkel rendelkező tehetséggondozási programok – tudományos diákkör, bábszakkör, drámaszakkör, énekkar, diáksport-egyesület – nyújtanak lehetőséget a tevékeny és sikeres önképzésre. Az itt tanuló diákok számára színes és színvonalas hallgatói rendezvények, szabadidős és közösségi programok teszik még feledhetetlenebbé az egyetemi éveket.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérem, kövesse honlapunkat, keressen fel bennünket telefonon, vagy elektronikus levélben, látogasson el hozzánk, jöjjön el rendezvényeinkre, hogy személyesen is megtapasztalhassa szakmai közösségünk munkáját, illetve bepillantást nyerjen ennek a csodálatos hivatásnak a szépségeibe!

 

Dr. Fülöp Tamás főiskolai tanár, dékán

Partnereink