Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

DÉKÁNI KÖSZÖNTŐ

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Kedves Érdeklődő!Rigó Róbert

Az immár egy évszázados múlttal rendelkező kecskeméti pedagógusképzést a hagyományok tisztelete és a folyamatos megújulás képessége jellemzi. Karunk képzési kínálatában, kutatási tevékenységében a kisgyermekek és fiatalok oktatásával, nevelésével kapcsolatos szakmai és tudományos tevékenységek széles spektruma megtalálható. 

A dinamikusan fejlődő Kecskemét központjában található a Pedagógusképző Karnak otthont adó, impozáns épületegyüttes. Felújított épületeivel, modern oktatási infrastruktúrájával és gondozott, parkosított belső udvarával, karunk vonzó és korszerű környezetet biztosít a humántudományok művelése, a tanulmányok, a kutatások, illetve a szabadidős tevékenységek számára egyaránt.

A társadalmi és munkaerő-piaci elvárásoknak megfelelően megújított, színvonalas és gyakorlatorientált képzéseink sorában megtalálható a csecsemő- és kisgyermeknevelő, az óvodapedagógus, a tanító, valamint közösségszervezés alapképzési szak.

A magas színvonalú gyakorlati képzés szakmai hátterét az egyetem gyakorló iskolája és óvodája, valamint kiterjedt szakmai kapcsolatrendszerünk biztosítja.

Az elmúlt évek során, karunkon mind hangsúlyosabb szerephez jutott a felnőttképzés és a pedagógustovábbképzés is. Képzési kínálatunkban vannak négy féléves, pedagógus szakvizsgára felkészítő és szakvizsgával záruló szakirányú továbbképzések, műveltségterületi képzések, valamint rövidebb időtartamú pedagógus továbbképzések is.

A kar elkötelezett és felkészült oktatói, munkatársai mindent megtesznek azért, hogy az itt képesítést szerzett hallgatók a megfelelő kompetenciákkal, a legmodernebb tudással birtokukban léphessenek majd a munka világába, és tölthessék be felelősségteljes hivatásukat.

Tudományos rendezvényeink, hangversenyeink, képzőművészeti eseményeink a szakma képviselői és a szélesebb közvélemény számára is nyitottak; szakmai, tudományos-ismeretterjesztő programjaink révén a társintézményekkel, Kecskemét városával és intézményeivel való kapcsolatunk erősítésére törekszünk.

Nappali tagozaton és levelező képzésben tanuló hallgatóink számára az egyéni képességek kibontakoztatásának, a tehetséggondozásnak számos formája biztosított. Akik fogékonyak a zene, a képzőművészet vagy a sport iránt, az ének-zene, a vizuális nevelés vagy a testnevelés műveltségterületi képzés keretében bontakoztathatják ki tehetségüket. A Karon nagy hagyományokkal és országosan is kiemelkedő eredményekkel rendelkező tehetséggondozási programok – tudományos diákkör, bábszakkör, drámaszakkör, énekkar, diáksport-egyesület – nyújtanak lehetőséget a tevékeny és sikeres önképzésre. Az itt tanuló diákok számára színes és színvonalas hallgatói rendezvények, szabadidős és közösségi programok teszik még feledhetetlenebbé az egyetemi éveket.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérem, kövesse honlapunkat, keressen fel bennünket telefonon, vagy elektronikus levélben, látogasson el hozzánk, hogy személyesen is megtapasztalhassa szakmai közösségünk munkáját, illetve bepillantást nyerjen ennek a csodálatos hivatásnak a szépségeibe!

 

Dr. Rigó Róbert, dékán

Partnereink