Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

ELICIT +

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

ELICIT+ Transnational Project Meeting

 PAE – Kecskemét (Hungary) – 7-9 June 2017 

Dear ELICIT-PLUS partners,

In conformity with our initial work plan, the final meeting of our ELICIT-PLUS project will take place in Kecskemét, 7-9 June, 2017, parallel with the last C1 Training Course and just before the Final Conference in Budapest.

 

PROGRAMME


The main objectives of this transnational meeting will be

  • Overview of our C2 and C3 Training courses (ISP)
  • Consolidation of Tool-Kit and pedagogical materials
  • Publications
  • Research and Evaluation
  • Dissemination and impact
  • Final Conference in Budapest, June 10th, 2017
  • Final Report

 ( ELICIT+ Transnational project meeting)

Please book your hotel as soon as possible because June is the beginning of the tourist season!

Available hotels in Kecskemét:

 

www.hotelapollo.hu

www.hoteluno.hu (elevator is available!)

 Limited places in

http://www.panziofabian.hu

http://www.talizmanhotel.hu/

http://www.palmahotel.hu/ (2nd category)

 Thanking you in advance,

Sincerely,

Ágnes Horváth, Coordinator, PAE – Kecskemét 

 

  

 

2013 szeptemberében Kecskeméten zárult az ELICIT fantázianevű COMENIUS projekt, amelyben a francia koordinátor irányításával nyolc ország, tizenhat szervezete vett részt. Magyarországot a PAE Pedagógusképző Kar jogelődje a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Kara képviselte. Már akkor elhatározták a résztvevők, hogy az ERASMUS+ keretében folytatják az együttműködést.

2014 tavaszán elkészült az újabb pályázati anyag, amely az ERASMUS+ Stratégiai Partnerség akció révén három éven keresztül folytathatja a munkát a kidolgozott dokumentumokhoz (európai tanulmányok keretrendszere, portfolió, adatbázis) kapcsolódó tanfolyamok szervezésével.

A tényleges tevékenység 12 ország, összesen 24 partner szervezete/intézménye közreműködésével 2014 őszén indult a Düsseldorfban tartott munkaértekezlettel. Ebben az évben a tanfolyamok anyagának, programjának és segédleteinek kidolgozása folyik, valamint sor kerül a képzők képzésére is. 2016-ban és 2017-ben összesen 14 tanfolyamra kerül sor pedagógus jelöltek, pedagógusok és a az oktatással kapcsolatban álló érdeklődők (szülők, iskola-fenntartók, támogatók) számára különböző országokban. A tanfolyamok résztvevői az ERASMUS+ mobilitási akció keretében pályázhatnak finanszírozási forrásokra.

A PAE Pedagógusképző Kar már az előző projektből is profitálhatott, hiszen három másik egyetem (Cordoba, Rennes, Stockholm) pedagógusképző karával együttműködve a projekt során összeállított európai kompetenciák fejlesztésére hirdettek meg 30 kredites „Európai Szemesztert”, melyre – az ERASMUS+ program keretében – a partner intézmények hallgatói jelentkezhettek. A 2015-16-os tanév ismét indul a speciális képzés.

A Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Kara és jogutódja a PAE Pedagógusképző Kar is vállal tanfolyamszervezést 2016-ban, és 2017 júniusában Kecskemét ad otthont a projekt záró rendezvényének.

 

Pályázati adatok: 

2014-1-FR01-KA200-002362 IMPROVING EDUCATION IN EUROPE

Magyar cím: Az oktatás fejlesztése Európában

Időtartam: 2014-2017 (36 hónap)

Honlap: http://www.elicitplus.eu

 

Partnereink