Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

Partnerségi képzés - Felvételi eljárás

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

HOGYAN KERÜLHETSZ BE  A PARTNERSÉGI KÉPZÉSBE?

 

Kedves Érdeklődők!

A partnerségi képzés az alapképzés egy speciális formája, amelynek során a hallgató a tanulmányi idő alatt nemcsak az egyetem követelményeinek igyekszik megfelelni, hanem ezzel párhuzamosan két napot dolgozik pedagógiai asszisztensként az adott tankerület egyik iskolájában.

Ennek megfelelően a bekerüléshez is kétféle szűrőn kell átjutnia a jelentkezőnek. Azok lehetnek partnerségi hallgatók, akik a központi felvételi eljárásban meghatározott pontszám elérésével felvételt nyernek a NJE Pedagógusképző Karának megfelelő szakára (tanító ill. terveink szerint óvodapedagógus), és ezzel párhuzamosan sikeresen szerepelnek a tankerület kiválasztásán is.  


Mi a teendő, ha valaki szeretne részt venni a partnerségi képzésben?

A központi felvételi eljárásban jelentkezni kell az egyetem megfelelő (tanító vagy óvodapedagógus) szakára és elérni a bejutáshoz szükséges pontszámot.

Jelentkezni kell a kiválasztott tankerülethez az általuk megadott módon és határidőig (lehet, hogy erre még sor kerül a felvételi jelentkezési határidő előtt).

A megfelelő jelentkezőkkel a tankerületek felveszik a kapcsolatot, és behívják elbeszélgetésre.

Legkésőbb a képzés megkezdésének évében június 30-ig, pótfelvételi eljárás esetén pedig szeptember 15-ig értesítést kap a jelentkező a tankerülettől, hogy kiválasztották-e partnerségi hallgatónak.  

Figyelem! Csak a kettő együttes teljesítése esetén lehet valaki partnerségi hallgató. A beiratkozás után az egyetem sorolja át a tanulót partnerségi hallgatónak.

Partnerségi Pedagógusképzés

Partnereink