Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

Felvételi emelt szintű érettségi nélkül?

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

workshop

Ha te átvett diplomával rendelkezel, nem kell emelt szintű érettségi vizsgával rendelkezned a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar tanító, óvodapedagógus, csecsemő és kisgyermeknevelő valamint közösségszervező szakjaira.  A felvételi eljárásban a jelentkezéshez 2020. július 9-ig feltölthető a diploma.  Ez mentesít az emelt szintű érettségi kötelezettsége alól.

A felsőoktatási felvételi szakmai vizsgára az E-felvételi felületén keresztül lehet jelentkezni 2020. február 15-ig.

 

 

 

 

A kétszintű érettségi rendszer bevezetése előtt érettségizettek az emelt szintű érettségit kiválthatják a felsőoktatási intézmény által szervezett legalább 45%-os eredményű felsőoktatási felvételi szakmai vizsgával.

Bővebb információ:

https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2020A/2_pontszamitas/22_alap_osztatlan/224_szakmai_vizsga

 

A felsőoktatási felvételi szakmai vizsga követelményrendszere a 2005 óta érvényben lévő kétszintű érettségi vizsgarendszer által kidolgozott és kiadott, az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu)  közzétett, az adott érettségi vizsgatárgyra vonatkozó emelt szintű írásbeli feladatsorokon alapul.

Figyelem! A felsőoktatási felvételi szakmai vizsga eredménye kizárólag csak az adott felsőoktatási felvételi eljárásban használható fel, és nem eredményez az adott tantárgyból emelt szintű érettségi eredményről szóló bármilyen igazolást vagy tanúsítványt.

 

Partnereink