Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

IDEGENNYELVI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI TANSZÉK

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Az Idegennyelvi és Továbbképzési Tanszék történetét egyrészt az idegen nyelvek és kultúrák ismeretéhez kapcsolódó kihívás, másrészt a Kecskeméti Fõiskola strukturális változásai alakították. A Tanszék nyelvi része a Kecskeméti Fõiskola karainak erõsödõ együttműködése következtében jött létre 2009-ben a Tanítóképzõ Kar Nyelvészeti és Irodalomtudományi Intézetének Angol és Német Nyelvi Csoportja, valamint a GAMF Idegen Nyelvi és Kommunikációs Csoportja integrációja révén. 2012 októberében ezekhez csatlakozott a Továbbképzési és Vizsgahely, mely a pedagógus továbbképzések feladatait látja el.

 

NYELVOKTATÁS HALLGATÓKNAK

Miért fontos idegen nyelvet tanulni?

munkavállaláshoz tárgyalóképes nyelvtudás szükséges, a diplomához a képzési követelményekben előírt, államilag elismert nyelvvizsga kell. A tárgyalóképes nyelvtudás és az ezt igazoló bizonyítvány útlevél a diploma és egy jó állás megszerzéséhez, és ezt csak rendszeres nyelvtanulással lehet elérni!

Követelmények

A Neumann János Egyetem hallgatóinak az adott szak képesítési követelményeiben meghatározott idegen nyelvi követelményeket kell teljesítenie.

Az alapfokozat megszerzéséhez Pedagógusképző Karon minden hallgatónak államilag elismert középfokú komplex (KER B2 szintű) nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány szükséges (60% feletti emelt szintű).

A NYELVTANULÁS KERETEI A NEUMANN JÁNOS EGYETEM PEDAGÓGUSKÉPZŐ KARÁN

Szaknyelvi képzés

A Neumann János Egyetemen az idegen nyelveket az Idegennyelvi és Továbbképzési Tanszék (Pedagógusképző kar) oktatja. Minden hallgatónak a szakjának megfelelően két féléven át (heti 2 óra) kell szaknyelvet tanulnia, tanterv szerint a képzés 2. és 3. félévében. A Szaknyelv 1 és Szaknyelv 2 tantárgyak kreditértéke kurzusonként 2 kredit.

A szaknyelvi képzés előfeltétele a minimum B1+-os szintű nyelvtudás vagy általános középfokú nyelvvizsga bizonyítvány. Aki nem rendelkezik ezzel a nyelvtudással, az az első félévben felveheti a nyelvvizsgára felkészítő (külön írásbeli és külön szóbeli) szabadon választható kurzusokat.  Ezeknek a kurzusoknak a kódjai:

Angol szóbeli nyelvvizsgára felkészítő: PSZABAN-ANGSZOFE-1

Angol írásbeli nyelvvizsgára felkészítő: PSZABAN-ANGIRFEL-1

Német szóbeli nyelvvizsgára felkészítő: PSZABAN-NESZOFEL-1

Német írásbeli nyelvvizsgára felkészítő: PSZABAN-NEIRAFEL-1

 

Nyelvtanfolyamok
Az Idegennyelvi és Továbbképzési Tanszék kedvező óradíjú nyelvtanfolyamokat és nyelvvizsgatréningeket is szervez.

Az Aktuális nyelvtanfolyamok a következő linken megtalálhatók https://www.uni-neumann.hu/aktualis-nyelvtanfolyam és min. 10 fővel indíthatók.  

 

Nyelvvizsgaközpontok

Az Idegennyelvi és Továbbképzési Tanszék két nyelvvizsgahelyet működtet. Az Egyetemen szóbeli, írásbeli és komplex alap-, közép- és felsőfokú nyelvvizsgát lehet tenni két nyelvvizsgarendszerben.

A következő linken a BME és az ECL nyelvvizsgáról található információ.

https://nyelvvizsga.uni-neumann.hu/kezdolap

 

Külföldi tanulmányi lehetőségek

Az Erasmus program keretében a Neumann János Egyetemnek 40 külföldi oktatási intézménnyel van együttműködése. A külföldön eltöltött tanulmányi idő a nyelvtanulást is hatékonyan segíti. Tájékozódj az Erasmus programról és pályázz!

https://www.uni-neumann.hu/informaciok-az-erasmus-rol

 

A Tanszék oktatóinak elérhetőségei (jobb oldali menü)

IDEGENNYELVI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI TANSZÉK

Partnereink