Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

MediBall – érzelmi intelligencia fejlesztés és gamifikáció a pedagógusképzésben

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A MediBall egy olyan újszerű modern sport és mozgásművészeti forma, amely a mozgás tanulása során alkalmazott egyedi módszereknek köszönhetően fejleszti a hallgatók emocionális kvóciens képességeit: képessé válnak a tudatos figyelemre, az öröm, a harmónia a felszabadultság állapotának megélésére. A MediBall kifejezetten pozitívan hat az intraperszonális képességekre, a stresszkezelésre és az általános hangulatra. A hallgatók (játékosok) a helyes testhasználat elsajátítása mellett a testi és mentális egyensúlyi állapotába érnek. 

A pedagógushallgatók számára ezen képességek elsajátítása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy munkájukat,  a pedagógus hivatást egy alkotó, olyan örömtevékenységnek éljék meg, ahol mind szakmailag mind személyiségükben kiteljesedhetnek. Ez a pozitív pedagógus attitűd segíti majd a gyermekek egészséges érzelmi és mentális egyensúlyi állapotát is.  Az érzelmi intelligencia fejlesztése és a „játékosítás” olyan lehetőségek, amelyek a pedagógusképzés fontos részévé váltak Karunkon.

Mint egyetemi oktató, akinek szívügye a hallgatók készségeinek fejlesztése, folyamatosan keresem azokat a módszereket, amelyek innovatívan, az x, y, z, és alfa generációk számára is élményszerűen, ugyanakkor nagy hatásfokkal képesek segíteni az oktató-fejlesztő tevékenységet. A MediBall ennek a segítő folyamatnak kiváló kísérője.

 

Boda Tímea adjunktus Alapismereti és Szakmódszertani Tanszék

Partnereink