Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

Megemlékezés Dr. Gliedné Farkas Katalinról

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

workshop

A napokban, példás türelemmel viselt hosszú szenvedés után életének 63. évében elhunyt Dr. Gliedné Farkas Katalin, a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karának volt adjunktusa.

Dr. Gliedné Farkas Katalin 32 éve, 1988-ban lett a Neumann János Egyetem jogelőd intézményének, a Kecskeméti Tanítóképző Főiskolának az oktatója. A gyakorlati testnevelésen túl, testnevelés módszertant és a műveltségterületes hallgatók számára kosárlabdát és testnevelési játékot tanított.

 

 

 

Válogatott kosárlabdázó múltját, és az 1983-ban megszerzett kosárlabda szakedzői minősítését kamatoztatva vezette az edzéseket és szerzett szép sikereket a hallgatókkal. Tagja volt a tantervfejlesztő, a gyakorlati képzési bizottságnak, a Testnevelés Tanszék vezetője és kari tanácstag is volt.

Szervezeti tagságai: Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének elnöksége (főiskolai összekötő), Óvó-és Tanítóképző Főiskolák Egyesülete, Kecskeméti Főiskola Sportbizottságának elnöksége, kari Humánpolitikai Bizottság.

Aktív szerepet játszott a kari akkreditációs anyagok elkészítésében és több pályázat gyakorlati megvalósításában. Évről évre részt vett az Óvodapedagógiai Nyári Egyetem előadássorozatain és a Projektpedagógiai Konferencián szekcióvezetőként és előadóként.

A hallgatók számára írt tankönyvét 2001-ben negyedszer adták ki és a gyakorló tanítók, óvodapedagógusok ma is használják napi munkájukban.

Szakmai pályafutása, emberi magatartása és kitartása példakép hallgatók és kollégák előtt.

Egy kiváló kollégát gyászolunk. Munkája az örökségünk!

 

Partnereink