Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

Partnerségi képzés - Általános információk

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Kedves Érdeklődő!

 

A karunk történetében egyedülálló kezdeményezésnek és lehetőségnek tekintjük a partnerségi tanító képzés 2019 szeptemberi bevezetését. A képzés indításának előzményeként a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kara együttműködési megállapodást kötött a Ceglédi, a Kecskeméti és a Szolnoki Tankerületi Központokkal. Ez az együttműködés lehetővé teszi a tanító szakos hallgatóink számára, hogy az egyetemen a tanítói hivatásukhoz szükséges ismeretek megszerzése mellett félállásban pedagógiai asszisztensi munkakörben dolgozzanak egy iskolában (kb. havi bruttó 100 000 Ft-os jövedelemért), ezzel nagyobb gyakorlati tapasztalatot szerezhessenek és tanulmányaik befejezését követően biztos munkahelyük legyen a lakóhelyük közelében.

A tanulmányi kötelezettségeiket a hallgatók a hét három napján teljesítik (hétfő, kedd, szerda) és két napot dolgoznak (csütörtök, péntek) pedagógiai asszisztensként az adott tankerület egyik iskolájában. Ez intenzívebb terhelést jelent a hallgatók számára, ugyanakkor számos előnyt is biztosít. Ezek közül azt tartjuk a legfontosabbnak, hogy a hallgatók jóval nagyobb gyakorlatot szereznek a képzés során és az iskolák belső világának aktív részesei lesznek. A hallgatók havi rendszeres jövedelemre tesznek szert és nem a jövendőbeli hivatásuktól teljesen eltérő területen kell megkeresniük a költőpénzüket. A hallgatók erősebben kötődnek a lakóhelyükhöz közeli iskolához és nagyobb eséllyel kezdik ott a hivatásukat.

Évek óta dolgozunk ezen a képzési formán, a Pedagógusképző Kar vezetése szerint ez anyagilag és szakmailag is nagy lehetőség az elkötelezett, tanítói hivatást választó hallgatók számára.

 

Partnereink