Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

Szép magyar beszéd verseny

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

területi gyakorlat


A helyi forduló  megrendezésére 2018. március 27-én (kedden) 16 órától kerül sor a fsz. 24-es teremben.A zsűri elnöke: Dr. Szabó Ildikó főiskolai docens

Zsűritagok: Fehér Éva főiskolai tanársegéd és Dr. Galuska László Pál főiskolai docens. 

A versenyzők közönséget, szurkolótábort hozhatnak magukkal, de természetesen minden érdeklődő hallgatót és kollégát szívesen lát a verseny szervezője, dr. Szinger Veronika.

 

 A Kazinczy–díj Alapítványi Bizottság, az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központ esztergomi képzési helyszínén meghirdeti a 2017/2018-as tanévre a felsőoktatási intézmények Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyét, amelynek célja az anyanyelvi nevelés és a beszédkultúra fejlesztése. Az országos döntőn a hazai és a határainkon túli pedagógusképző felsőoktatási intézmények és a jogtudományi karok azon hallgatói vehetnek részt, akik a helyi versenyeken a legjobbaknak bizonyulnak.

 

A szövegmondó verseny megrendezésével arra kívánjuk ösztönözni a résztvevőket, hogy növekedjék a magyar nyelv kiejtési szabályait figyelembe vevő, kifejező beszéd iránti igényesség.

 

felhívás teljes szövege
Jekentkezési lap  az országos döntőre