Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

Török delegáció a Pedagógusképző Karon

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

2019. november 4-én a törökországi Usak University rektora, Prof. Dr. Ekrem Savaş valamint a Külügyi Iroda vezetője, Dr. Özgür Tarhan és helyettese, Dr. Tolga Kargın látogatott el a Neumann János Egyetemre.

A nap folyamán vendégeink ellátogattak az Egyetem mind a négy Karára. A Pedagógusképző Karon bepillantást nyerhettek egy néptánc, egy matematika, valamint énekórába, ahol a hallgatókat személyesen is arra bátorították, hogy használják ki a külföldi ösztöndíjlehetőségeket (az usaki egyetemen az első tíz külföldi vendéghallgató számára ingyenes szállást biztosítanak). Az oktatókkal és diákokkal való személyes találkozások a nap végére megerősítették vendégeink azon szándékát, hogy mind a hallgatói, mind az oktatói mobilitás terén szorgalmazzák az Erasmus+ program keretében történő kapcsolatépítés bővítését.

A találkozó célja a meglévő kari kapcsolatok ápolásán túl (GAMF Műszaki és Informatikai Kar, Pedagógusképző Kar) a lehetséges jövőbeli stratégiai partnerségi kapcsolatok erősítése, létesítése volt. Az eseményen Dr. Fülöp Tamás rektor prezentáció keretében mutatta be a Neumann János Egyetem képzési portfólióját, majd az usaki delegáció az európai, magyarországi felsőoktatási intézményekkel, köztük a mi egyetemünkkel való együttműködés fontosságát hangsúlyozta.

A Neumann János Egyetem jelenleg is aktív Erasmus-kapcsolatot működtet az Usaki Egyetemmel, az előző tanévben összesen hat oktatói, két dolgozói és két hallgatói mobilitás valósult meg, a soron következő tavaszi félévben pedig egy tanító szakos hallgatónk részképzésen vesz részt az Usak University Erasmus programjában.

Partnereink