Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

V. Nyelvi képességek fejlődése és fejlesztése gyermekkorban konferencia

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Konferencia

Október 25-én a  Neumann János Egyetem Pedagógusképző kara adott otthont az V. Nyelvi képességek fejlődése és fejlesztése gyermekkorban című konferenciának. A tudományos tanácskozáson neves hazai és külföldi szakemberek előadásait hallhattuk magyar, angol és német nyelven.  Az egész napos esemény a plenáris előadások után szekciókban folytatódott.

Galéria, Galéria 2, Galéria 3

Program

Absztrakt kötet

 

A konferencia célja az új kutatási módszerek és eredmények, jó gyakorlatok bemutatása, valamint tapasztalatcsere lehetőségének biztosítása. A korábbi évek tapasztalatából kiindulva az idén is leszűkítettük a tanácskozás témáját az alábbi területekre: a korai nyelvtanítás helyzete Magyarországon és Európában; kora gyermekkori tanulási/tanítási módszerek; nyelvelsajátítási és nyelvtanulási folyamatok; az anyanyelvi és idegen nyelvi kompetenciák kapcsolata; kétnyelvű óvodák és iskolák; az idegen nyelvet tanítóktól elvárt kompetenciák; a drámamódszer alkalmazása a korai idegen nyelvi fejlesztésben; mozgás és nyelvtanulás; mérés és értékelés a nyelvtanulásban; jó gyakorlatok stb. Úgy véljük, ezáltal lehetővé válik a témában való elmélyülés, és bízunk abban, hogy a tanácskozás igazán hasznosan telik majd. Várjuk tehát az idegen nyelvi készségek fejlesztésével foglalkozó pedagógusok és kutatók jelentkezését 15 perces előadás megtartására. Ezen túl, a konferencia továbbra is lehetőséget nyújt főiskolai, egyetemi hallgatók számára is a témával kapcsolatos kutatásaik, eredményeik bemutatására. Számukra külön szekciót biztosítunk.

 

 

HELYSZÍN: Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar, Kecskemét, Kaszap u. 6 – 14.

A konferencia 2018. október 25-én 10 órakor plenáris előadásokkal kezdődik, ezt követően szekciókban folytatódik a munka.

 

Plenáris előadók:

Trentinné Benkő Éva (ELTE TÓK, az ÓTE Idegennyelvi Tagozatának vezetője)

Lesznyák Márta (Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar)

Ujlakyné Szűcs Éva (Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar)

A konferencia nyelve: magyar, angol

 

A szekciómunkára 15 perces előadásokkal lehet jelentkezni. A részvételi szándékot, kérjük, az alábbi e-mail címen jelezzék: varga.marta@pk.uni-neumann.hu

Tervezett előadásuk absztraktját – 2000-3000 karakter terjedelemben a szóközöket is beleértve – szintén a fenti e-mail címre várjuk külön word dokumentumban a jelentkezéssel együtt 2018. szeptember 28-ig.

Az absztraktok elfogadásáról a jelentkezőket értesíteni fogjuk.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezéskor, kérjük, hogy tüntesse fel nevét, e-mail címét, telefonszámát, munkahelyét (diákok esetében a hallgatói jogviszonyt és a képző intézmény nevét), előadása címét. Amennyiben nem kíván előadást tartani, de szeretne részt venni a tanácskozáson, akkor is jelezze részvételi szándékát! A helyszínre utazás és a szállás önköltséges.

Partnereink