Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

VII. Báron Bábos találkozó

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

hangverseny

Hetedik alkalommal rendezték meg ma a Báron Lászlóról elnevezett bábos találkozót Kecskeméten. A Pedagógusképző kar dísztermében óvodás és kisiskolás csoportok mutatták be a szakkörökön, foglalkozásokon elkészült meséket. A zsűrizést idén Emőd Krisztina a Ciróka bábszínház báb-és jelmezkészítője, Apró Ernő a Ciróka bábszínésze és Dr. Galuska László Pál, a Pedagógus kar docense végezte.

- Úgy gondolom, hogy a pedagógusképző kar hagyományaihoz  nagyon szépen illeszkedik. Nagyon sok rétű az a tudomány terület, amelyhez  a bábozás, a bábművészet kapcsolódik, valamint nagyon sok művészeti ág, amihez ugyan csak csatlakozik - mondta Fülöp Tamás dékán.  Galéria

Az előadások nemcsak a bábjátékos hagyományok és a szakmai újítások miatt fontosak. A pedagógusok a gyerekek készségeit is fejlesztik az előadások készítése közben.

- A bábjáték is fölhasználható pedagógiai célokra. Fejleszti a kézügyességet, a beszédkészséget, a szövegértési képességet, a gyerekek megtanulnak nyilvánosan  föllépni, együttműködni - hangsúlyozta dr. Galuska László Pál, az egyetem docense.

A találkozón minden előadás díjazásban részesült, továbbá minden évben a legjobb teljesítmény nyújtó csoport tovább jut az egri országos gyermekbáb találkozóra. Ebben az évben a Kertvárosi Általános Iskola 3-4. osztályosokból álló csoportja érdemelte ki az elismerést.

Partnereink