Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

Vizuális nevelés műveltségterületesek munkája - Vár projekt

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A vizuális nevelés műveltségterület féléves munkája egy vár projekt volt, mely nem csupán maga az épület elkészítését tartalmazza, hanem minden olyan témát érint, melynek köze van a középkori várakhoz és a lovagi élethez.

A kezdet nem volt egyszerű, hisz alapos kutatás után ki kellett találnunk, hogyan nézzen ki a várunk, mik legyenek a falon belül, és a legfontosabb, hogy miből és hogyan építsük fel.

Galéria

 

 

Az alap megrajzolása után jött a bástyák és a várfal készítése, mely nem kevés munkát és időt vett igénybe, nem is beszélve a belül található kis falucskáról. Számunkra a projekt nem merült ki annyiban, hogy legyen egy valamennyire védhető várunk, számos aprósággal egészítettük ki a munkánkat; zászlókkal, kúttal, malacokkal és a toronyra felfutó növényzettel. Ehhez jöttek még az egyéb síkbeli ábrázolások; középkori viseletek tervezése, címer tervezés, életkép festése, zászlók tervezése, stb. Voltaképpen ez egy olyan téma, amit akár egy évig is lehet alakítani, újítani, mert mindig jönnek az újabb és újabb ötletek.

A projektünk fő alkotóeleme a csapatmunka volt. Felosztottuk egymás között a feladatokat, gyakorlatilag mindenki egyénileg készített el valamit, a végére pedig mikor összepakoltuk az apró elemeket, egy egységes képet kaptunk, mely mindannyiunk érdeme.

A kiállítást május 7-én Dr. Fülöp Tamás Dékán Úr és Dr. Balanyi Zoltán Tanár Úr nyitotta meg. A megnyitón részt vett Dr. Sági Norberta Dékánhelyettes Asszony, Dr. Strohner József Tanár Úr, Dr. Ragó Lóránt Tanár Úr, az ember és társadalom műveltségterület hallgatói, valamint a vizuális nevelés műveltségterület hallgatói.

A féléves alkotásainkat megtekinthetik a Pedagógusképző Kar aulájában.

Gubacsi viktória

Partnereink